Dakraam Vervangen

Wil je een dakraam laten vervangen?

Je bent eruit, het is tijd voor een dakraam op je zolder. Natuurlijk wil je dit laten doen door een professional en met ervaring sinds 1989 en meer dan 5.000 dakramen zit je bij de dakraamman helemaal goed!

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken vind je hieronder het hele proces van idee tot de oplevering van je dakraam.

Stap 1: Kies het juiste model

Type dakraam

Alles begint bij het kiezen van het juiste model dakraam. Zo is 1 van de eerste keuzes het kiezen tussen een Tuimel dakraam of een uitzet dakraam. Bekijk hiervoor de lijst met maatvoeringen, of neem voor persoonlijk advies gewoon even contact op.

Naast maatvoering is het materiaal een belangrijke keuze, meer informatie hierover vindt je hier.

Type dakraam

Moet je dakraam vervangen worden?

Dakvensters vervangen tabel Dakraamman

Wat is de leeftijd van je oude dakraam?

Je kunt aan de hand van de code in het oude type dakraam een indicatie krijgen wat de leeftijd is van je huidige dakraam.

Voor 1991 de code in het Velux dakraam heeft een code die bestaat uit één of twee cijfers, bijvoorbeeld een GGL 4.

Van 1991 tot 2001 de code in het Velux dakraam heeft een code met drie cijfers, bijvoorbeeld GGL 606.

Van 2001 tot 2012 de code in het Velux dakvenster staat een code combinatie van één letter en twee cijfers, bijvoorbeeld GGL S06.

Vanaf 2013 de code in het Velux dakvenster heeft een code combinatie van twee letters gevolgd met twee cijfers, bijvoorbeeld GGL SK06.

Kenmerken van een dakraam dat moet worden vervangen!

Houtrot Velux Dakraam

Hoe weet je of je dakraam aan vervanging toe is?

Een Velux dakraam zou in principe zo’n 20 a 25 jaar mee moeten gaan. Dit is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van plaatsing en het tussentijdse onderhoud. Condensvorming is een van de eerst zichtbare kenmerken waaraan je kunt zien dat het dakraam wat ouder is. De oorzaak hiervan is het langzaam uitzakken van het kozijn, waardoor er spanning op het glas komt te staan. Andere kenmerken zijn het kapot gaan van de scharnieren en rottingsverschijselen in het hout. Dit allemaal kan lijden tot lekkage van het dakraam of het niet goed kunnen afsluiten.

Stap 2: Raamdecoratie

Dakraam-2

Maak je ruimte compleet door raamdecoratie in je dakramen. Zo kun je bijvoorbeeld de insecten weren, de ruimte volledig donker maken of voor meer privacy kiezen. Benieuwd naar de mogelijkheden, vraag bij de offerteaanvraag voor een overzicht.

Naast maatvoering is het materiaal een belangrijke keuze, meer informatie hierover vindt je hier.

Dakraam-2

Stap 3: Offerte aanvraag

Offerte aanvraag

Nadat je weet wat je wilt, is het tijd voor het aanvragen van een offerte. Door het achterlaten van de gewenste gegevens in het aanvraag formulier krijg je een online offerte in de e-mailbox. Mocht je hem per post willen ontvangen, dan kunt je dat aangeven in je aanvraag.

Offerte aanvraag

Stap 4: De plaatsing

Dakraam plaatsing
Na het ontvangen van de offerte wordt er een afspraak gemaakt voor de plaatsing. Het dakraam wordt geplaatst en de ruimte wordt bezemschoon weer opgeleverd met een nieuw dakraam! Na de oplevering kunt u enkel pinnen. Veel woonplezier!
Dakraam plaatsing

Veelgestelde vragen

Hoeveel jaar garantie zit er op de dakramen?

Als je kiest voor de Dakraamman krijg je 5 jaar garantie op de plaatsing en 10 jaar op het product.

Hoelang duurt het plaatsen van een dakraam?

Hierop is geen vast antwoord te geven, dit is afhankelijk van het type dakconstructie en de hoeveelheid dakramen te plaatsen/vervangen. Om je toch een indicatie te geven het plaatsen en aftimmeren van 1 dakraam is zo’n 3 uur werk.

Hoe kan er betaalt worden na oplevering?

Na oplevering kan er bij de Dakraamman per pin worden betaalt.

Moet ik een aanbetaling doen voor het plaatsen van een dakraam?

Je hoeft geen aanbetaling te doen voor het plaatsen/vervangen van een dakraam.